0724962321

Asigurarea locuinței

Asigurare locuință - casăCe este asigurarea facultativă a locuinței?

Asigurarea facultativa a locuintei este o formă de asigurare de proprietate care acoperă pierderile și daunele cauzate de reședința unei persoane, împreună cu mobilierul și alte bunuri din locuință. Asigurarea facultativa de locuinta  oferă, de asemenea, acoperire de răspundere împotriva accidentelor din casă sau asupra proprietății.

  • Asigurarea facultativa de locuinta este o formă de asigurare de proprietate care acoperă pierderile și daunele aduse casei și bunurilor unei persoane.
  • acoperă de obicei daune interioare, daune exterioare, pierderi sau daune ale bunurilor personale și vătămări care apar în timpul proprietății.
  • Fiecare poliță de asigurare facultativa de locuinte are o limită de răspundere, care determină cantitatea de acoperire pe care ati asigurat-o în cazul unui incident nefericit.

Înțelegerea asigurărilor facultative a imobilelor.

O poliță de asigurare facultativa a locuintei acoperă, de obicei, patru tipuri de incidente asupra proprietății asigurate – daune interioare, daune exterioare, pierderi sau deteriorarea bunurilor / bunurilor personale și vătămări care apar în timpul proprietății

Riscuri acoperite:

Incendiu, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor;

Inundatie cu apa provenita de la vecini;

Furt, Vandalism, Alunecari de teren, Inundatii, Cutremur;

Asigurarea centralelor termice, a instalatilor de incalzire si climatizare;

Asigurarea aparatelor electrice, electronice, electrocasnice;

Asigurarea bunurilor casabile;

Asigurarea constructiilor anexe;

Asigurarea gradini;

Asigurarea obiectelor de valoare;

Răspunderea civilă a proprietarului față de chirias;

Răspunderea civilă a chiriașului fată de proprietar;

Asigurări și credite ipotecare

Atunci când solicitați o ipotecă, de obicei, proprietarul trebuie să prezinte o dovadă de asigurare asupra proprietății înainte ca instituția financiară să împrumute orice fonduri. Asigurarea de proprietate poate fi achiziționată separat sau de către banca de creditare. Proprietarii care preferă să-și obțină propria poliță de asigurare pot compara multiple oferte și pot alege planul care funcționează cel mai bine pentru nevoile lor. Dacă proprietarul nu are proprietatea acoperită de pierderi sau daune, banca poate obține una pentru ei cu costuri suplimentare.

Plățile efectuate către polița de asigurare a proprietarilor sunt de obicei incluse în plățile lunare ale ipotecii proprietarului.

Elemente principale pentru o asigurare de locuinta

Suma asigurata – valoarea la care este protejata locuinta. Daca locuinta ta este un apartament, suma asigurata trebuie sa reprezinte valoarea reala sau valoarea de piata a acestuia. In cazul unei case, suma asigurata trebuie sa reprezinte valoarea de nou, care sa acopere cheltuielile necesare pentru construirea integrala a unei locuinte similare.

Prima de asigurare – pretul asigurarii, care este rezultatul aplicarii unui procent (cotatia de prima) asupra sumei asigurate.

Fransiza – partea din dauna suportata de beneficiarul politei de asigurare.

Excluderi – evenimentele pentru care asiguratorul nu plateste despagubiri.

Asigurarea obligatorie pentru locuinte (PAD)

Asigurarea Impotriva dezastrelor naturale (PAD) este obligatorie pentru toate constructiile cu destinatie de locuinta permanenta sau temporara, Incepand din anul 2010.

Polita PAD acopera trei riscuri de catastrofa natutala – cutremur, inundatii si alunecari de teren. Suma asigurata si pretul politei sunt stabilite in doua variante, in functie de tipul locuintei:


20.000 euro
Suma asigurata, pentru locuinte de tip A (constructie sau structura de rezistenta din beton armat, metal, lemn, pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau orice alte materiale rezultate In urma unui tratament termic sau chimic), cu un pret anual de 20 de euro.


10.000 euro
Suma asigurata, pentru locuinte de tip B (constructii cu peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice materiale netratate termic), cu un pret anual de 10 de euro.

Asigurare Instant

CALCULEAZĂ și
COMANDĂ Asigurare
ONLINE Aici
Asigurare Online Plata cu card bancar
Copyright © 2021
Asigurare-Instant.ro |
Termeni și condiții de utilizare